Beautysalon Blush & Co.; it’s all about you. Als jij na een behandeling stralend de deur uitloopt, dan hebben wij ons werk goed gedaan. We nemen de tijd voor je. Met professionele huidbehandelingen, make-up sessies en workshops, nagelverzorging en meer. Uiteraard werken we uitsluitend met geweldige kwalitatieve producten. That’s what you deserve… 

 

Voel je welkom, Voel je mooi, Voel je Blush & Co.

“Wauw, wat een fantastisch nieuws!” zo reageerde Manuela van der Gugten toen zij van de jury het verlossende woord te horen kreeg. Manuela van der Gugten is beloond met de Beauty Award 2018 in de categorie Newcomer of the Year. Tijdens de feestelijke gala-avond in het NBC Congrescentrum Nieuwegein en in een zaal vol professionals, collega’s, vrienden en familieleden nam Manuela trots en blij haar prestigieuze award in ontvangst.

De jury over Manuela van der Gugten: “Deze gedreven schoonheidsspecialiste heeft aan de jury laten zien hoe je een vernieuwende schoonheidssalon anno 2018 neerzet. Haar persoonlijke inzending liet de eigenheid van haar bedrijf zien en ook de Mystery Guest bevestigde het positieve beeld van de jury. Manuela heeft als newcomer een goede start gemaakt, waarbij er naast de vakkennis ook oog is voor het ondernemerschap. Een combinatie die mooie resultaten oplevert.”

“Het heeft mij veel gebracht om mee te doen aan deze wedstrijd. Genomineerd zijn was al top, maar winnen is natuurlijk een feestje. Een kroon op mijn werk, teken dat ik goed bezig ben en dat anderen dat erkennen én waarderen.”

Tijdens deze wedstrijd moest Manuela uit haar comfortzone. Zij overwon haar bescheidenheid en werkte hard om meer zichtbaarheid te creëren. Daarvoor was het nodig om de focus op haar bedrijf Blush & Co aan te scherpen. “Mijn drie pijlers zijn: skin, health & make-up. Oftewel, in de combinatie van juiste voeding en huidverzorging werken aan een gezond en stralend uiterlijk.”

“Ik heb de afgelopen weken veel nieuwe mensen ontmoet, mijn netwerk kunnen vergroten en een bredere kijk op mijn vak gekregen. Het is bijzonder om de passie en liefde voor het vak die ikzelf heb, ook bij anderen te ervaren. “

De Beauty Awards kwamen voor Manuela op het juiste moment, vlak na een carrièreswitch. “Ik ben trots op wat ik bereikt heb. En het smaakt naar meer! Maar eerst is het tijd om feest te vieren en mijn klanten te bedanken, want zonder hun vertrouwen had ik dit nooit bereikt.”

Een vakjury beoordeelde begin dit jaar de inzendingen op vakbekwaamheid, ondernemerschap en communicatievaardigheden en een mystery guest toetste vervolgens de kwaliteit in de praktijk. Daarna volgde een presentatie aan de jury. Uiteindelijk zijn op 22 april 7 kandidaten beloond met een beauty award in verschillende categorieën: Newcomer of the Year en de regionale schoonheidsspecialisten van het jaar regio, de schoonheidssalon van het jaar, klein en groot en winnaar van The Best Beauty Product of the Year.

Tekst geschreven door: May-lisa de Laat, De Laat Communicatie
Foto gemaakt door: Rokki Fotografie, Marline Schoneveld

Om mijn kennis up to date te houden, volg ik veel trainingen en cursussen. Zo heb ik vorig jaar een masterclass gevolgd bij Partners in Crème. Aletta de Rooij, eigenaresse van Partners in Crème en is een heel inspirerende vrouw.  Zij leerde ons tijdens deze dag goed te focussen op wat je met je bedrijf wilt uitstralen. Ik heb een enorme passie voor mijn vak en ik zie het daarom ook als mijn persoonlijke missie om vrouwen te begeleiden naar de mooiste versie van zichzelf. Daarom richt ik mij in de salon voornamelijk op huidverbeterende en huidverjongende behandelingen. Ik geloof daarbij heilig in de combinatie voeding, gepersonaliseerde behandelingen en de juiste producten. 

Vlak na de masterclass werden de nominaties van de Beauty Award bekend gemaakt en bleek ik 1 van de genomineerden te zijn. Fantastisch natuurlijk, maar ook heel spannend. Onder andere Aletta heeft mij gecoacht in aanloop naar het jurygesprek, een onderdeel van de Beauty Award. Op 22 april is de uitreiking van deze award, dus het is nog even wachten op de uitslag.

Onlangs had Aletta filmopnames voor haar nieuwe website en kwam zij met de filmmakers langs bij mij in de salon. Ik kreeg de gelegenheid ook een filmpje op te nemen en werd geïnterviewd door Edwin Gitsels. Wel wat onwennig, maar erg leuk om te doen. Aletta gunde mij dit, net zoals ik jullie een mooie huid gun. Daarom heb ik een Beauty Award Treatment bedacht, een geweldige behandeling die eindigt met een prachtige make up. Deze aanbieding geldt tot 22 april!

Liefs,
Manuela

Manuela van der Gugten genomineerd voor Beauty Awards 2018

Het duurde een paar dagen voordat het goede nieuws echt doordrong. Maandag jl. hoorde Manuela van der Gugten dat zij genomineerd is voor de Beauty Awards 2018 in de categorie ‘Newcomer of the year’. In deze landelijke wedstrijd zijn er maar 3 anderen genomineerd voor deze prijs. “Dit is echt supergaaf. Hier kon ik alleen maar van dromen want een Beauty Award is de hoogst haalbare waardering in mijn branche. Deze nominatie betekent al heel veel voor mij, maar ik ga natuurlijk voor de winst.”

Een vakjury beoordeelde alle inzendingen op vakbekwaamheid, ondernemerschap en communicatievaardigheden. Na de eerste selectie bezocht een mystery guest de deelnemers om de kwaliteit in de praktijk te toetsen

Benelux Next Top Model
Manuela van der Gugten was als kind al gefascineerd door schoonheid. “Als klein meisje wilde ik al crèmes smeren, mijzelf mooi maken en weten waar alles voor was.” Ze volgde een kappersopleiding, maar helaas kon Manuela niet lang als kapper werken vanwege haar eigen huidprobleem: kapperseczeem. Ze koos voor een administratieve baan, maar de liefde voor make-up en de passie voor schoonheid bleven. Naast haar kantoorbaan volgde Manuela daarom vakopleidingen en deed zij ervaring op als make-up-artist bij onder meer Benelux Next Top Model. Daar maakte ze deel uit van het team dat achter de schermen de make-up van aanstormende modellen verzorgde. “Naast mijn baan en gezin met 3 jonge kinderen was het pittig, maar fantastisch om te doen en enorm leerzaam!”

Vliegende start
De drang om te ondernemen, zelfstandig aan de slag te gaan en werk te maken van haar passie groeiden. Na een proefles wist Manuela het zeker en begon zij op 45-jarige leeftijd aan de tweejarige opleiding tot schoonheidsspecialiste. “In 2016 rondde ik die met hele mooie cijfers af. Niet lang daarna ontdekte ik dat er aan De Vliet in Rijnsburg een geschikt pand vrijkwam. Na het wijzigen van de bestemming is daar sinds november vorig jaar Salon Blush & Co gevestigd.”

Manuela heeft ambitieuze plannen voor de toekomst. Met liefde voor het vak en voor mensen wil zij hen helpen om huidproblemen aan te pakken. “Ik wil een begrip worden in de regio op het gebied van huidverbetering. Door het gebruik van de juiste producten en het opvolgen van de juiste adviezen is veel te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan anti-aging of iemand met ernstige acne of huidontstekingen. Mensen kunnen daar soms echt onder gebukt gaan en dat is zo jammer! Uiteraard bied ik ook diverse beautybehandelingen en blijft ontspanning een belangrijk onderdeel van mijn aanbod.” Om haar klanten te bedanken voor de nominatie is er bovendien nu een ‘limited edition beauty award treatment’ te boeken, een speciale behandeling voor een speciale prijs.

Beauty Awards
De komende weken maakt Manuela zich op voor de presentatie aan de jury. Welke 7 kandidaten uiteindelijk met een felbegeerde prijs naar huis gaan, wordt bekend gemaakt tijdens de gala-avond van 22 april.  

Tekst geschreven door: May-lisa de Laat, De Laat Communicatie
Foto gemaakt door: Rokki Fotografie, Marline Schoneveld